unlock celcom broadband modem


Hye...dah lama tak update blog ini.
Apa kabar semua..?
hari ni saya nak share dengan anda semua pengalaman saya dalam process unlock Huawei modem celcom broadand ini.
saya mengunakkan huawei e173u-2.. 

Ketika membeli ni,pihak celcom kata modem ni kena lock.Hanya boleh guna dengan celcom.
saya tak kisah sangat masa tu,bayaran sebulan cuma RM68.
yang tak bestnya limit sebulan hanya 3gb 4gb.
Sampai je kat rumah,saya trus cucukkan modem ni kat laptop saya.Saya dual-boot ubuntu 10.10  dengan windows 7.sokong open sources.Ubuntu
wow.ubuntu 10.10 dpt detect modem ni.
So,saya try lah buka browser google chrome.Semuanya ok,laju juga.
Next,saya restart laptop n boot ke windows 7.Oleh kerana saya telah disable fungsi autorun,so kena lah install secara manual celcom broadband manager.
selepas 3 hari menggunakan celcom broadband,saya terfikir pula nak try digi broadband.Tanpa berfikir panjang ,saya terus mencuba sim digi kat modem celcom ni.
Kecewa .Saya teringat kata celcom sales-girl tempoh hari ,"modem ni kena lock,hanya boleh guna celcom".
Setelah 10minute ,saya berjaya menjumpai cara nak unlock modem ni.


Cara-cara unlock celcom broadband modem






Selamat mencuba.

Latest Update : 28/6/2011  11/09/2011
Pergi ke website diatas,masukan IMEI number,masukan Security Code dan klik butang Calculator.Secara automatic ia akan menjana unlocking code dan flash code.

untuk mengunakan cara ini,anda hendaklah memasukkan simcard dari provider lain ke dalam modem Huawei celcom .Cthnya,guna sim digi,then akan keluar pop-up mengatakan modem ini locked.Then akan minta  unlocking code..just masukan serial  unlock yang anda dapat sebelum ini.Selamat mencuba.



UPDATE : 03 August 2012
Terima kasih kepada semua pembaca yang sudi baca blog saya ini.Oleh kerana ramai yang request unlock code untuk modem broadband,anda boleh download Free Modem Unlocker untuk unlock modem anda. Software ini bukan milik saya dan saya hanya ingin berkongsi software yang berguna untuk semua secara percuma.
For info Unlocker ini tidak  generate unlock code 16 digit.Hanya 12 digit sahaja.


Terima kasih


Oleh kerana masih ramai yang tidak tahu cara memasukan unlock code ke modem,
saya akan menerbitkan satu post berkaitan How to unlock your 3G USB modem with the unlock code dalam masa terdekat.Nantikannya!!!

183 comments:

  1. thanks untuk unlocker url ni...very usefull.

    ReplyDelete
  2. really helpful.. tq bro.

    ReplyDelete
  3. salam bro,u pakai e173 jgk ek..unlock code dh dpt..tp nk bubuh kt mana..sorry byk tanya,sumpah mmg xtau..please explain more bro

    ReplyDelete
  4. yeah saya gunakan e173 juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gan unlock modem SU-8200U
      IMEI:357198014036413

      Delete
  5. nak msuk Security Code mcn ner ?? ado IMEI je ni??

    ReplyDelete
  6. saya pun guna modem sama mcm awk..after buat step tu dpt unlock code tp nk masuk kan code tak di terima.mcm mane yer?

    ReplyDelete
  7. @atikah jasmeen

    awk dah masukkan simcard dari company lain ke dlm modem tu ke..??

    ketika saya buat dulu..tak ada masalah .

    ReplyDelete
  8. Saya dh dpat unlock code n flash code..sya ada sim maxis dan modem celcom e173..so apa saya patut wat skrg?thanks bro..

    ReplyDelete
  9. just masukan sim maxis ke modem e173, then akan keluar pop up reqeust unlock code.masukan code yang anda telah dpt sebelum ini. gud luck..

    ReplyDelete
  10. please, tolong sy, saya punya modem model MF190, TAPI TAKLEH UNLOCK ...kat bawah ni IMEI sy, tolong unlock, TQ

    359728035156267

    ReplyDelete
  11. IMEI : 359728035156267
    NCK/NP Code : 600718242880
    SPCK/SP Code : 362369772607

    ReplyDelete
  12. bro tlog aq nombor imei aq ni 860547003271052 x bley nk pegy website tu

    ReplyDelete
  13. askom bro ni no imei aq clicl calculator x dapat unlock pasword...ni imei:860547003271052
    tlg bagi code unlock pls

    ReplyDelete
  14. @zulfaka

    apa model modem yang awk gunakan ?

    ReplyDelete
  15. @zulfaka


    IMEI : 860547003271052
    NCK/NP Code : 220714626622
    SPCK/SP Code : 470886926367

    try it.good luck

    ReplyDelete
  16. hi kewin..

    i really need yr help with this..
    my imei no;352445043707711, modem type huawei e150..

    thank you

    ReplyDelete
  17. @Ixora Azura

    unlock code : 41587953

    Good luck.

    ReplyDelete
  18. hi... saya guna broadband huawei E173u-2
    IMEI: 869878008649419

    thanx.. :)

    ReplyDelete
  19. @ Muhammad Adnan

    unlock code : 66997196

    share ye sama ada code yg diberi ok atau tak..
    gud luck..

    ReplyDelete
  20. tolong saya imei code 861648009715834..
    saya guna CLCM MF190
    urgent

    ReplyDelete
  21. @sandakan mari

    unlock code : 66959188
    flash : 38824156

    ReplyDelete
  22. Bos minta tolong duk try x boleh.

    modem model MF190
    IMEI : 359728032883459

    ReplyDelete
  23. bos minta tolong

    modem model MF190
    IMEI : 359728032883459

    ReplyDelete
  24. @Anonymous

    UNLOCK CODE : 48659877


    gud luck

    ReplyDelete
  25. bro saya punya celcom vodafone..tak tau nak setting la.
    modem pakai k3565

    ReplyDelete
  26. @Anonymous

    Apa no IMEI modem awk ...?

    ReplyDelete
  27. KEWIN..my modem model ZTE MF190..but i need 16 digit to unlock my modem...can u help me plez...

    ReplyDelete
  28. imei code 861648009715834 when i calculator i got 12 digit...but my modem must need 16 digit to unlock

    ReplyDelete
  29. Model : E173u-2
    Imei : 859878008659558



    #so many lie out there..plz help me..2 try left..:(
    dhiea_ismail@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. Bro..
    mintk tlg unlock broadband aku
    ni code IMEI: 359728032842000
    Thanks bro.

    ReplyDelete
  31. xleh dpt la code unlock

    no emei 352215046304579

    modem e173

    tolg ya :)

    ReplyDelete
  32. bro
    tlg unlock bb ak
    no emei 352215046304579 modem e173
    tlg emelkan ke fiz_stylow@yahoo.com
    thx ^_^

    ReplyDelete
  33. Salam bro, tlg unlock kan modem broadband huawei celcom model E 1550 imei no. 359945034023153.. Tqvm.. ;)

    ReplyDelete
  34. please, tolong sy, saya punya modem model MF190, TAPI TAKLEH UNLOCK ...kat bawah ni IMEI sy, tolong unlock, TQ

    355435046329677

    ReplyDelete
  35. @Haziq Safwan
    unlock : 58376916
    flash : 65862984

    @alimpz
    NCK : 626150644664
    SPCK : 392073284198

    ReplyDelete
  36. tolong unlock yang aku lak leh....modem aku celcom...aku nak guna kad maxis lak tapi xleh...unlock yang aku lak....MODEM-MF 190..IMEI-355435045989125.........facebook aku....akusepiseketika@yaho.com......nama zuki sham...add la ekk....

    ReplyDelete
  37. @zuki ki
    NCK : 691197525547
    SPCK : 112076065071

    gud luck..

    ReplyDelete
  38. x dapat pon unlock

    tlg unlock jap

    celcom
    imei 359945034009392

    huwei 550

    ReplyDelete
  39. bro tlg unlock broadband aku ni..

    imei : 357867027381764
    s/n : 320491610876

    ni email aku : irfakhri90@gmail.com

    ReplyDelete
  40. Saya gunakan E173u-2
    But saya punia sim card is maxis punya
    Mau unlocked code
    Can you tell me code number...

    ReplyDelete
  41. @saufik
    unlock code : 42553746

    @pylon worker
    unlock code :39822614

    @Yuki San€Arh Bii
    apa nombor imei modem awk ?

    ReplyDelete
  42. Hi Kewin,
    pls help me

    imei=869878008723594
    model=E173u-2

    TQ

    ReplyDelete
  43. @Ameer Fahmi

    unlock code : 53715759

    Gud luck

    ReplyDelete
  44. tlg saye yer... :P

    imei :356358048723870
    model : MF190

    TQ..

    ReplyDelete
  45. @mimi

    Phone IMEI: 356358048723870
    Calculating Codes...
    ****************************************
    NCK : 192316925454
    SPCK : 160633765207
    ****************************************

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Hi Kewin,
    pls help me

    imei=352215046518245
    model=E173u-2

    TQ

    ReplyDelete
  48. tlg sy yer..

    imei : 359728034908320
    model : MF190

    ReplyDelete
    Replies
    1. Phone IMEI: 359728034908320
      **********************
      NCK : 860336648286
      SPCK : 883135078003
      **********************

      Gud luck ...
      kalau tak berjaya,sila download software ini..
      http://www.kewink.com/2012/07/free-modem-unlocker.html

      Delete
  49. plz unlock broadband maxis mf190
    imei: 864966014445099

    ReplyDelete
  50. bro tolong unlock MF190 imei 355435045879797

    ReplyDelete
  51. I do not know the correct security code :'(
    Tolonglah saya unlock, saya sangat hargainya XD
    HUAWEI Mobile Broadband E173u-2
    IMEI: 356345040816026
    S/N: ADA4CA1131805536

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 356345040816026
      unlock : 41030713
      flash : 37025784

      Delete
  52. Device
    Device name: E1550
    Application port: COM4
    Serial number: B54CAA1021622814
    IMEI: 359945034006182
    Hardware Version: CD6ATCPU
    Firmware Version: 11.608.14.11.00
    Software Version: 15.001.05.01.91

    SIM/USIM
    Own number(MSISDN): Unknown
    Messages in SIM/USIM: 0 / 30
    Contacts in SIM/USIM: 0 / 250
    Message center number: +60193900000
    PIN code status: Ready

    Network status
    Network name: My Celcom
    RSSI: -71dBm
    CS network registration: Registered
    PS network registration: Registered
    PS network attachment: Attached

    Network settings
    APN: celcom3g
    Network selection mode: Automatic

    ReplyDelete
  53. Hi, saya guna modem yang sama (E173u-2), dah unlock modem.. tapi masih simlock.. ada solution lain tak untuk simlock... now boleh guna maxis je.

    error "Only specified SIM/USIM can be used on the device".

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba download software ni.Saya guna software ni untuk unlock modem.

      http://www.kewink.com/2012/07/free-modem-unlocker.html

      Delete
  54. bleh tolong carikan code untuk saya?

    HSUPA USB stick
    model : Mf 190
    IMEI: 359728032759303
    EAN: 6934933007512

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 359728032759303
      ****************************************
      NCK : 364124991163
      SPCK : 667071121980
      ****************************************

      gud luck..

      Delete
    2. Hye Kewin, need ur help too, i wanna try digi internet prepaid, here's my modem details:
      Model, K3565-Z
      IMEI, 357867027228155
      btw, if i've unlock the modem would i be needing to install new firmware or something? Anyway, thanks in advance :)

      Delete
    3. IMEI: 357867027228155
      ****************************************
      NCK : 067377224939
      SPCK : 518199944697
      ****************************************
      Usually you dont need to install new firmware.good luck .

      Delete
  55. terima ksih rply...

    code dah dapat..

    IMEI: 359728032759303
    ****************************************
    NCK : 364124991163
    SPCK : 667071121980
    ****************************************

    gud luck..



    tapi kenapa bila saya masukan code dalan unlock ia tak boleh tekan 'ok' or 'Enter' ya???
    sya ada modem celcom dan dah beli simkad maxis baru2 ni..
    boleh tak awk balas ke no.phne saya?
    01114994913(celcom)..harap awk dapat tolng saya..

    ReplyDelete
  56. hai kewink, bleh tolong carikan code untuk saya?

    HSUPA USB stick
    model : Mf 190
    IMEI: 355435046141536
    EAN: 6934933007512


    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 355435046141536
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 288750002004
      SPCK : 813891642538
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  57. kamu bleh tolong saya?
    model : Mf 190
    IMEI:860942001989120

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 860942001989120
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 146197305122
      SPCK : 167076405361
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  58. salam.. boleh tolong unlock kan broadband celcom saya?
    ni no IMEI : 352215046248629
    Saya tak tahu code dia ape.. huhu..model huawei e173-2..
    THANK YOU~~

    ReplyDelete
  59. Salam..kewin, boleh tolong unlock modem celcom sy jgk x.
    No imei 356345040769225. Model E173u-2.
    hope sngt awk dpt tolong. Thanks for ur help..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi..
      try code ini
      62406327

      gud luck

      Delete
    2. Thanks kewin..dah boleh unlock. =)

      Delete
    3. u welcome...gembira dengar awak berjaya unlock modem..

      Delete
  60. hi.. boleh tolong unlock kan broadband celcom saya?
    no imei 356358044357310
    model : Mf 190

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi..try code ni

      IMEI: 356358044357310
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 516576171334
      SPCK : 529229511187
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  61. boleh tolong unlock yg saya tak...

    imei:359945030155819

    s/n:B5CAA1012408502

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa model modem braodaband awak ya..??

      Delete
  62. KEWIN,

    software yang awak bagi tak boleh run on my mac, boleh tolong dapatkan unlock kod untuk saya
    imei :356358044376764
    model mf190

    please thank you !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry...saya tak dapat nak bantu lagi...kalau 12 digit ya,,tapi 16 digit saya belum dapat cara yang tepat....

      harap maaf.Tq

      Delete
  63. HI, IM USING DIGI SIM CARD DATA PLAN ,
    IT REQUESTING , SECURITY CODE ?

    EMEI - 359580040180471
    CELCOM MODEM - E173u-2
    PLEASE HELP ME OUT HERE :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. try this unlock code
      34631365

      gud luck

      Delete
  64. hi, I need unlock my modem huawei e 173.

    imei - 860016015587285

    ReplyDelete
  65. plzz help me unlock my broadband modem...

    brand zte mf 190
    IMEI : 860547003367421
    EAN : 6934933019843

    hope some one can help me this situation....plzz email at shaeamy@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 860547003367421
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 424530024462
      SPCK : 548293324107
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  66. plzz help me unlock my broadband modem...
    Huawei Mobile Broadband
    Model :- E1762
    HSPA USB stick
    IMEI : 351553030535036
    SN;GS5TAB1961002559

    ReplyDelete
    Replies
    1. try it
      unlock code :56289875

      gud luck

      Delete
  67. I dont understand everybody that asked for the code. Our friend already attached all the instruction & unlock code generator. Cant you follow instructions?

    And our friend is so generous to take the trouble to provide the codes to those who asked. But can you all update whether it worked or not? Or can ucap "terima kasih, it worked!!" ??

    ReplyDelete
  68. imei 352965045862370..nak mintak tlg??tak boleh pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa model modem yang awk guna sekarang?

      Delete
  69. nak minta tolong unlock modem imei : 359728034951304
    AEN : 6934933007512 model ZTE MF 190

    ReplyDelete
    Replies
    1. try code ini

      ****************************************
      NCK : 000736646260
      SPCK : 403885076087
      ****************************************

      gud luck..

      Delete
  70. model tu nak tengok kt mna??sory la sy tak taw bab2 ni..broadband tu akak sy yg punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk cari kat bahagian badan modem tu...

      Delete
  71. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tak payah lah berencik-encik..

      sorry lah reply....pc rosak lah baru-baru ni..
      setakat ni saya tak tahu lagi cara nak downgrade firmware..
      nanti saya cari-cari kat forum..mana tahu ada.

      Tq

      Delete
    2. kewin..help me please..
      model:MF190
      imei:356358048800603

      Delete
    3. try this
      IMEI: 356358048800603
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 536954420409
      SPCK : 832952260252
      ****************************************

      Done...

      Delete
  72. kewin help me IMEI 860942002019422
    MODEL MF190

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 860942002019422
      Calculating Codes...
      ****************************************
      unlock code : 740130655622

      ****************************************

      gud luck

      Delete
  73. BRO kEWIN, HELP..
    MODEM-E173
    IMEI-869878000318898

    ReplyDelete
    Replies
    1. try unlock code ni

      55848680

      gud luck

      Delete
  74. info yg berguna...thanks kewin for sharing..sy berjaya unlock broadband drive sy melalui blog anda...thanks again...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kembali...tahniah kerana berjaya unlock modem anda..
      boleh tahu apa model modem anda ...??

      Delete
  75. gud info..thanks kewin..i done unlocked my huawei modem..model E15550

    ReplyDelete
  76. nak tanye.perlukan internet connection ke masa nk unlock modem tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu..yang penting awk dah ada unlock code

      Delete
  77. i need you help,..
    MODEL:E1552
    IMEI:353973042577503
    PLEASE,..I DON'T NO,..TO DO THAT!!

    ReplyDelete
  78. minta tolong unlock..
    MF 190
    imei:860547003347969

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 860547003347969
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 349575589943
      SPCK : 208218889688
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  79. morning bro,


    need your assistance.

    IMEI: 860942006331187 ((x dapat 16 digit))
    This is your codes:
    » Unlock code: 44919230 (x dapat 16 digit).
    » Flash code: 57400485
    Have fun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry lah bro..buat masa ini hanya support 12 digit sahaja.
      tq

      Delete
  80. bro tlg MF190
    IMEI: 355435046173729
    unlock code: 38604107
    flash code: 36855342

    tp xdpt unlock xckup 16...mcm mane bro? tlg pls...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lah bro..buat masa ni saya masih tak dapat unlock code untuk 16 digit..hanya 12 digit sahaja

      harap maaf..

      Delete
  81. bro saye x reti nk dpat kan security code .tolong saye
    imei : 86987800897817
    model: E173u-2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry bro...imei number ni mcm kurang je..boleh double check imei balik ke..?

      Delete
  82. salam.. tak dpt bukak pun
    imei: 860051019469768
    maxis broadband imei173

    tq

    ReplyDelete
  83. hi, I need to unlock my modem huawei e 173u-2

    imei - 860051019036732

    ReplyDelete
  84. bro, mntak tolong saya unlock celcom broadband..
    Model: E173u-2
    IMEI 352215045428535

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry lambat reply..try code ini
      41424750

      Delete
  85. hello...
    can u help me to unlock it??
    model : E1550
    imei : 35463804256037

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk pasti ke imei ni betul?..coz saya tak dpt calculate..kurang 1 number.

      Delete
  86. gan unlock modem SU-8200U
    IMEI:357198014036413

    ReplyDelete
  87. tolong saya gak boleh???

    model: MF190
    IMEI: 865720014104076

    ReplyDelete
    Replies
    1. try code ini
      IMEI: 865720014104076
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 888176488008
      SPCK : 458577898025
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  88. Can you help me please?
    HUAWEI mobile broadband E173
    IMEI:860051017067953

    thanks!

    ReplyDelete
  89. bro, camane nak cari code tu? saya guna modem celcom broadband jenama vodafone, model K3565, no imei: 355855028827069. ok, tqvm bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry bro, blm ada unlocker untuk modem brand vodafone.

      Delete
  90. help me unlock mf190...IMEI 356358044203844

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 356358044203844
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 352356225404
      SPCK : 790658665257
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  91. bantu saya MF190

    IMEI: 862648019178295
    EAN: 6934933007512

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 862648019178295
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 604318280428
      SPCK : 196189190264
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  92. bro tolong unlocked b.band celcom

    huawei model :E173u-2
    IMEI : 356345040889015

    thank

    ReplyDelete
  93. BRO tolong saya

    Model :MF 190
    EAN : 6934933007512
    IMEI : 356358044273441

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 350123009876543
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 862716668482
      SPCK : 107384568703
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  94. bro, boleh tolong unlock kan celcom mf190
    imei: 869123007698517

    tq~

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 869123007698517
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 145371012951
      SPCK : 850167712272
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  95. bro tolong unlock b.band celcom
    huawei model:E173u-2
    imei:352215046158190

    ReplyDelete
  96. bro tolong unlock b.band celcom
    huawei model:E173u-2
    imei:352215046158190

    ReplyDelete
  97. bro , tolong unlock bband celcom sy . TQ bnyk2 bro .
    Jenis MF190
    Imei : 869123007847874

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 869123007847874
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 965571447232
      SPCK : 333219147553
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  98. Hi, boley tlg unlock kan celcom broadbnd saye

    model: e1550
    IMEI: 352965049926247

    thank you

    ReplyDelete
  99. boleh tolong... saya guna broadband maxis huawei E173u-2
    IMEI: 869878009649947

    thanx.. :)

    ReplyDelete
  100. tolong yg ni..
    model:E173u-2
    imei:869878008735820
    s/n:ADA4CA1190921911

    ReplyDelete
  101. help me..tq
    model:E173u-2
    imei:352215046372809

    ReplyDelete
  102. help me..
    model:E173u-2
    imei:352215046324644

    ReplyDelete
  103. Hello kewin, i da cube pakai software u bagi tue tp xlehla
    It need 16 digit of code. Kalau x button OK tu xleh click..
    Huhuhu...Please help!!

    Model: MF190
    IMEI: 861648009720289

    Thank youuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry ye..
      saya tak dpt tolong klu nak 16 digit...
      hanya 12 digit sahaja.tq

      Delete
  104. sy dah cbe buat sendiri....lau xnk mnyusahkan admin korang leh download software 2 kt https://www.box.com/s/eff2u7dzki7apaxbcuu7 ( modem unlocker.rar ) lpas 2 file nie kne extract.. pkai 7zip (http://www.7-zip.org/download.html) senang jerk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..bukan saya tak nak tolong . agak sibuk kebelakangan in dengan tugasan seharian .

      Delete
  105. Hi, Can you help me to unlock, Thank you very much!
    Model:E1550
    imei:359945030177508

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro boleh tlg sy??
      sy ada dua modem..
      model: K3565.
      imei: 355855024134049.
      model: MF190
      imei: 359728032661392.
      tq bro.

      Delete
    2. @ dixon paul

      modem k3565
      unlock code IMEI: 355855024134049
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK :80620628
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done..


      modem mf190 IMEI: 359728032661392
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 584706089174
      SPCK : 777862219991
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      gud luck

      Delete
  106. bro saya punya celcom B.BAND
    model;MF190
    IME;356358048833984

    ReplyDelete
  107. selamat malam bos...tolong unlock no IMEI sy nie...
    IMEI:355435046105077
    MODEL:MF190

    ReplyDelete
  108. help me !!
    IMEI : 355435045993697
    MODEL : MF190

    ReplyDelete
  109. @Abhell PratamaApril
    ****************************************
    NCK : 774318819146
    SPCK : 153646659999
    ****************************************


    @Mohamad FareezApril
    ****************************************
    NCK : 008930020086
    SPCK : 778431660510
    ***************************************


    @Fadzli zakariah
    ****************************************
    NCK : 826332682400
    SPCK : 512621122934
    *************************************

    ReplyDelete
  110. izzat
    bro..camne nak unlock code nie,kepala dah pening nie,tolong sikit bro
    861648001868086 , modem mf190

    ReplyDelete
    Replies
    1. ****************************************
      NCK : 428339800428
      SPCK : 008197900264
      ****************************************

      Delete
  111. Salam..
    tolong unlock no IMEI sy
    860942000412579,model mf190

    ReplyDelete
    Replies
    1. ****************************************
      NCK : 564532236139
      SPCK : 439746236378
      ***************************************

      Delete
  112. Hi tolong unlock modem saya IMEI: 357198014036983 Model:SU-8200U
    Thanks

    ReplyDelete
  113. TOLONG yea:
    Model: E173u-2
    IMEI: 352215043452190

    tq.

    azlinaothman@rocketmail.com

    ReplyDelete
  114. kewin..help me to unlock this.. , imei no: 860051017915689 model e173u-2

    ReplyDelete
  115. kalau da masukan kod melebihi attemps, bole unlock lg ke?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah di Kewink.Com .
Semua artikel di blog ini adalah berdasarkan pembacaan saya dari blog-blog yang lain dan diolah mengikut pemahaman saya.Harap berikan pandangan anda jika ada kesilapan dalam artikel yang dipost.

Jika anda dapati artikel di blog ini berguna,anda boleh copy-paste dan berkongsi dengan pembaca lain.
Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.
Follow my Twitter,Google+ ,Blogger

Bermula pada 20 September 2012,Anonymous comment tidak akan dilayan.Ini disebabkan bagi mengelakkan comment SPAM yang terlalu banyak.


Carian Hangat di HOT SEARCH : SmartDraw 2010 crack
unlock celcom broadband modem
Speed up you download with INTERNET DOWNLOAD MANAGER (IDM)

Your feedback is always appreciated and please report any DEAD LINKS of software and i will fix it as soon as possible

Recommended Post Slide Out For Blogger